sluit
ons verhaal
realisaties
video
vacatures
contacteer ons
Voorteinde 85, BE-2260 Westerlo
+32 14 54 75 73
Toon filter

Feeling blue

Feeling blue

Feeling blue
Feeling blue
Feeling blue
Feeling blue
Feeling blue

Complete welness

Complete welness

Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness
Complete welness

Zachte tinten

Zachte tinten

Zachte tinten
Zachte tinten
Zachte tinten
Zachte tinten
Zachte tinten
Zachte tinten

Wijdse zichten

Wijdse zichten

Wijdse zichten
Wijdse zichten
Wijdse zichten
Wijdse zichten
Wijdse zichten

Genieten tussen de bomen

Genieten tussen de bomen

Genieten tussen de bomen
Genieten tussen de bomen
Genieten tussen de bomen
Genieten tussen de bomen
Genieten tussen de bomen
Genieten tussen de bomen
Genieten tussen de bomen
Genieten tussen de bomen

Hoeve

hoeve

Hoeve
Hoeve
Hoeve
Hoeve

Eén met de natuur

Het natuurstenen terras lijkt te drijven op de uitgestrekte vijver. Vanop dit terras is er een fenomenaal zicht op de parkvijver en achterliggende uitgestrekte vlaktes. Aan de vijver werd ook een klein strand voorzien, om het echte vakantiegevoel te kunnen beleven.

Eén met de natuur
Eén met de natuur
Eén met de natuur

Wellness tussen de bomen.

Dit strakke bijgebouw heeft werkelijk alles in huis om er tot rust te komen. Het zitgedeelte met bar en open haard heeft zicht op het zwembad. Bij frissere temperaturen worden de open zijden volledig dicht geschoven met glazen panelen. Aan de achterzijde kan u heerlijk genieten van de sauna met zicht op de bosrijke omgeving.

Wellness tussen de bomen.
Wellness tussen de bomen.
Wellness tussen de bomen.

Strakke lijnen in een bosrijke omgeving

De minimalistische stijl van deze villa werd doorgetrokken naar de buitenomgeving. Terugkerende beplanting bestaande uit grassen, taxus en buxus, strakke waterpartijen omgeven door een terras uit Italiaanse marmer en kunstwerken met éénvoudige lijnen vullen de tuin.
De aanwezige grote bomen omgeven de tuin en creëren een artistieke sfeer.

Strakke lijnen in een bosrijke omgeving
Strakke lijnen in een bosrijke omgeving
Strakke lijnen in een bosrijke omgeving
Strakke lijnen in een bosrijke omgeving
Strakke lijnen in een bosrijke omgeving
Strakke lijnen in een bosrijke omgeving
Strakke lijnen in een bosrijke omgeving
Strakke lijnen in een bosrijke omgeving

Ritmische verzoening tussen klassiek en modern

Ludo Dierckx Tuindesign borduurde verder op dit eigentijdse bouwproject door op strakke wijze tuin en zwembad te integreren op het perceel.
Een doorgang begroeid met blauwe regen op zwarte balken, natuursteen tegels in buitenformaat, zwart gelakte plantenbakken, het past allemaal in hetzelfde wit-zwart thema.
De woning werd gerealiseerd door Domus Aurea.

Ritmische verzoening tussen klassiek en modern
Ritmische verzoening tussen klassiek en modern
Ritmische verzoening tussen klassiek en modern
Ritmische verzoening tussen klassiek en modern
Ritmische verzoening tussen klassiek en modern
Ritmische verzoening tussen klassiek en modern
Ritmische verzoening tussen klassiek en modern
Ritmische verzoening tussen klassiek en modern

Oase van rust

In dit renovatieproject werd het bestaande, ietwat oubollige schoolse zwembad omgetoverd tot een landelijke schuur met binnenbad en bijhorende welness, badkamer en omkleedruimte.

De wanden werden gekaleid en passen harmonieus samen met de vloer in bleke pierre de massangis en de binnenbekleding van het zwembad in botticinomarmer. 

Oase van rust
Oase van rust
Oase van rust
Oase van rust

Uitgeademde rust.

In deze opdracht werden we gevraagd te voorzien in een rustige tuin met zwembad en poolhouse.
Het zicht op de paardenweiden werd behouden met een klassieke houten weideafsluiting.
Het overloopzwembad werd uitgevoerd in zwarte mozaïk zodat er een mooie waterspiegel werd gecreëerd.
Het poolhouse borduurt verder op de landelijke sfeer door het veelvuldig gebruik van eikenhout. 

Uitgeademde rust.
Uitgeademde rust.
Uitgeademde rust.
Uitgeademde rust.

Vakantie aan zee

Een speels pad met brede tegels slingert tot onder een grote taxushaag, waar het toegang geeft tot een volledig ingesloten buitenkamer. De beperkte ruimte werd volledig benut zodat er plaats is voor enkele ligzetels en een terras met bijhorende buitenkeuken. Door de glazen overkapping kan men ook op regenachtige dagen genieten van een barbecue. De beplanting werd sober gehouden met siergrassen, buxuswolken en hortensia's.

Vakantie aan zee
Vakantie aan zee
Vakantie aan zee
Vakantie aan zee

Ruimte in de stad

De eigenaar van deze stadswoning wenste een zo groot mogelijk volume aan tuin over te houden maar toch ruimte voor een zwembad en poolhouse.

Door het spiegelbad te voorzien in donkere mozaïek oogt het veel ruimer.

Ruimte in de stad
Ruimte in de stad

Rust tussen de stadsmuren.

Het realiseren van deze stadstuin was geen gemakkelijke opdracht, alle materialen moesten namelijk via de voordeur naar de tuin gebracht worden.
De eigenaars droomden van een relaxtuin met zwembad, wat niet evident in te plannen is met een tuin die op z’n smalst 6,30 meter meet.
Er werd gekozen voor een skimmerbad dat tegen de tuinmuur gepositioneerd werd, zodat er nog voldoende plaats naast het bad overbleef.
Zowel rond het zwembad als op het terras werd gebruik gemaakt van blauwe steen.

Rust tussen de stadsmuren.
Rust tussen de stadsmuren.

Kasteelhoeve in de kempen

Achter een 3 meter hoge taxushaag gaat een fenomenale kasteelhoeve schuil. Het spreekt voor zich dat de tuin van hetzelfde kaliber moest zijn als de woning, vandaar werd hier gewerkt met een volwassen beplanting voornamelijk bestaande uit taxuszuilen en buxus- en beuk massieven.

Kasteelhoeve in de kempen
Kasteelhoeve in de kempen
Kasteelhoeve in de kempen
Kasteelhoeve in de kempen
Kasteelhoeve in de kempen

Een stukje Engeland vlakbij huis

Deze Engelse tuin is door de jaren heen uitgegroeid tot een waar landschapspark, compleet met parkbomen, open vlaktes en een vijver met zwarte zwanen.
Het landhuis wordt omringt door buxusmassieven en rododendronstruiken.

Een stukje Engeland vlakbij huis
Een stukje Engeland vlakbij huis
Een stukje Engeland vlakbij huis
Een stukje Engeland vlakbij huis
Een stukje Engeland vlakbij huis
Een stukje Engeland vlakbij huis

Afgewerkte eenvoud aan de Belgische kust.


Dit glooiend terrein werd voornamelijk aangevuld met gazon en buxusmassieven. Hortensia's en rododendron werden gebruikt als afwisseling in het kleurenpallet.
De wandelpaden rondom de woning zijn uitgevoerd in Bourgondische steen, zodat ze feilloos aansluiten bij de bouwstijl.
Het skimmerbad werd uitgevoerd in grijze mozaïek en kreeg een omranding in verouderde blauwe steen.

Afgewerkte eenvoud aan de Belgische kust.

Afgewerkte eenvoud aan de Belgische kust.

Afgewerkte eenvoud aan de Belgische kust.


Privacy tussen oude beuken

In dit project werden we uitgedaagd om een tuin te creëren met hetzelfde doorleefde karakter als de woning. Met respect voor de bestaande beplanting, een open omgeving met de nodige privacy realiseren, waren de wensen van de eigenaars.
Het spiegelbad werd uitgevoerd in zwarte mozaïek, wat een neutrale kleur geeft in de groene omgeving. Door de lange, smalle siervijver onder het raam van de bibliotheek te positioneren lijkt het net of je van binnen naar buiten kan wandelen.

Privacy tussen oude beuken
Privacy tussen oude beuken
Privacy tussen oude beuken

Buiten vertoeven in alle seizoenen

De totale make-over van tuin en aangrenzende weide, in totaal 3000 m² werd ons toevertrouwd.
Het grootste gedeelte bestond uit een weidse vlakte zonder enige aanwezige beplanting. Door te werken met volwassen planten en bomen kreeg de tuin meteen het doorleefde karakter van een parktuin.


Het binnenzwembad werd volledig uitgevoerd in minimalistische stijl, compleet met douche en stoombad. De muren zijn afgewerkt in tadelakt. Het fenomenaal zich op de parkvijver werd bekomen door de wanden van de aanbouw bijna geheel in glas uit te voeren.
De ruimte heeft een verborgen maar niet te onderschatte troef: een beweegbare bodem. Op 10 minuten tijd wordt de feest- of leefruimte omgetoverd tot een binnenzwembad waarvan de bodem om de gewenste diepte kan worden vastgesteld.

Buiten vertoeven in alle seizoenen
Buiten vertoeven in alle seizoenen
Buiten vertoeven in alle seizoenen
Buiten vertoeven in alle seizoenen
Buiten vertoeven in alle seizoenen
Buiten vertoeven in alle seizoenen
Buiten vertoeven in alle seizoenen
Buiten vertoeven in alle seizoenen

Multifunctionele aanbouw

Voor dit binnenbad werd de gehele ruimte door ons ontworpen en gerealiseerd. De eigenaar wenste een multifunctionele ruimte met naast een feest- en relaxruimte ook een binnenzwembad.
Om aan al deze eisen te voldoen werd de vloer voorzien van een beweegbare bodem die op de gewenste diepte kan worden vastgesteld zodat ook de kleinkinderen optimaal kunnen gebruik maken van de waterpartij.
Op 10 minuten tijd wordt de leefruimte omgetoverd tot een binnenzwembad.
De ruimte werd volledig uitgevoerd in minimalistische stijl, compleet met douche en stoombad.
De muren werden afgewerkt in tadelakt. Het fenomenaal zich op de parkvijver werd bekomen door de wanden van de aanbouw bijna geheel in glas uit te voeren.

Multifunctionele aanbouw
Multifunctionele aanbouw
Multifunctionele aanbouw

Als een spiegel op water

De eigenaars van dit domein wenste een buitenzwembad maar enkel op voorwaarde als deze zo min mogelijk zou opvallen in de tuin.
De boord van het bad werd uitgevoerd in blauwe steen waar het water permanent over loopt, zodat deze als het ware verdwijnt in het water.
Verder werd het gazon zo strak mogelijk gehouden zodat het bad hier naadloos in overloopt.

Als een spiegel op water
Als een spiegel op water
Als een spiegel op water

Wellness in de achtertuin

De opdracht bestond erin om een gebouw met binnenbad en relaxruimte én een nieuwe tuinomgeving te creëren. We kozen voor smaakvolle materialen: de gemetste delen in paepesteen, veel eikenhout, oude Boomse pannen, en gekaleide muren.
De verharding werd zowel voorzien in blauwe steen als in oude gresmozaïek.

Een panoramisch venster in voor- en zijgevel zorgt voor een erg luchtige sfeer mede dankzij het lichtblauwe water door de witte binnenbekleding van het zwembad.

Wellness in de achtertuin
Wellness in de achtertuin
Wellness in de achtertuin
Wellness in de achtertuin